Norge

Farsund

Farsund i solnedgangslys

Der skulle to forsøg til. 

Men nu er vi i Norge, og solen skinner. Efter at have pustet ud i Hanstholm og slikket sårene på selvtilliden stævnede vi ud kl fire om morgenen med kurs mod Lista. Vinden var lige i næsen og bølgerne var stadig ubehagelige for den oprørte sø fik Smilla til at rulle og vralte. Men ikke alt var skidt, for vi havde en følgesvend helt fra Hanstholm og til vi anduvede Mandal 13 timer senere. En fin delfin dukkede op lige ved siden af cockpittet og pustede glad op til os. Den smuttede under båden og rundt og var væk og kom så igen. Glansnummeret var da han sprang op og balancerede på halen og faldt pladask ned på ryggen. Vi var helt høje af begejstring over hans show lige ved siden af os. 

Midtvejs skiftede vi kursen mod Lista om til 20 grader mere nordligt mod Mandal. På den måde ville vi skære 30 sømil af turen og vi kunne sætte genuaen med det resultat at båden ikke længere rullede og at der blev lagt 1 knob til farten. 

I Mandalsbugten boltrede delfinen sig lystigt med at fange laks. Mandalselven er en god lakseelv, og vi kunne se hvordan han jagtede dem i vandoverfladen. Da vi strøg op i elven sagde vi farvel til de 12 timer vi havde haft ham som en fornøjelig og trofast følgesvend. Hvis I ser en delfin med én rids i rygfinnen og to parallelle ar ned over ryggen – så er det “vores” delfin. 

Nu er vi i Farsund, og nyder solens sidste stråler. Vi glæder os over at vi på trods af et par barske sejladser formår at handle med sund fornuft og når målet gennem omtanke og forsigtighed. 

Nu ligger vi en dag over i Farsund, mens en stiv kuling passerer Lista. Dernæst mod Flekkefjord og gensyn med gode venner. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.