Bølge-bank

Henstholm Havn

Hanstholm Havn

Vi lagde ud fra Struer i fin stil lørdag eftermiddag i frisk vind. Målet med denne sommerferie er Bergen, og det var vigtigt for os at komme ud gennem Oddesund inden den bliver lukket i to uger i juli. Vi fik lige tanket fiskefrikadeller fra de røde barakker i Thyborøn, inden vi fortsatte ud i Nordsøen med kurs nord-vest. 

Men bølgerne var høje og slyngede os rundt som en lille prop på det store hav. Vi fik i den grad bank af de ca 4 meter høje bølger. Efter 3 timer stod det klart, at vi ikke kunne holde til vejret natten over, og kursen blev lagt om til 45 grader med Hanstholm som mål. Afstanden var 24 sømil, det var til at overkomme selv om søsygen slog hårdt. 

Nu puster vi ud i Hanstholm Havn som eneste lystsejler blandt hundredevis af fiskerfartøjer. Vi har aldrig været i en havn før, hvor vi har været den eneste lystsejler. 

I morgen går turen videre mod Norge. Planen er at stå op med mågerne og så mod nordvest og Norges sydkyst som kun er 70 sømil væk.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.