Afgang

På vej mod Bergen

På vej mod Bergen

Så er vi næsten klar til at sejle af sted på 4 ugers sommerferie til Bergen og den norske vestkyst. Der er ikke noget som ferie på vestlandet.
Vi glæder os som små børn til at komme tilbage til Norges hyggelige fjorde og barske skær med måger og får som nærmeste naboer.
I morgen går turen ud gennem Limfjorden, hvis Oddesundbroen ellers åbner som den skal. Den er lukket pga vedligehold det meste af sommerferien – jeg håber ikke at alt for mange sejlere får deres tidsplan spoleret af lukningen af broen.
I Norge venter der dejlige måltider med makrel fanget på linen, som hænger efter båden når vi ikke sejler mere end 3 knob. Vi skal også fortøjre direkte til klipperne, eller ankre op med en snor i land. Det er en oplevelse, som altid kildrer en dansker særligt, for det kan vi ikke opleve i Danmark med en kølbåd. Denne gang skal vi også huske at kigge op, når vi ankrer op indtil én af de lodrette klipper. Jeg kan huske en gang hvor vi glemte at se op – og skrællede samtlige nåle og kogler af det fyrretræ, som uheldigvis havde valgt at placere sig med sine grene ud over vandet. Det var sommer og varmt, og vi samlede samtlige nåle og kogler op gennem de åbentstående luger på Smilla. :-/
Vi ses i Danmark igen i august 🙂

Hvis du har lyst, kan du følge vores tur her

Keepsailing.net

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.