Snart i Bergen

Henning nyder skærgården

Henning nyder skærgården

Nu ligger vi i Leirvik og lytter til den trommende regn på ruftaget. Der er gjort rent, hvilket var tiltrængt efter at have været under vejs i en uge.

Turen til Norge bød på større udfordringer, end forudset. Vejret var hårdt på Nordsøen, så efter at have pustet ud i Hanstholm, gik turen videre til Mandal. Vi havde tænkt at anduve Norge vest for Lindesnæs, men bølgerne var skrappe og vinden var lige imod os. Vi valgte derfor en nordligere kurs, der gjorde det muligt at sætte genuaen. Det gav farten en ekstra knob og en langt mere behagelig sejlads, og så afkortede det turen med 15 sømil.

I Mandal var fiskedelikatessen stadig åben – nøj det var godt med et festmåltid på marinerede tigerrejer på spid, marineret laks og lange i hvidløgsmarinade. Vi nød det i den grad – og så er vi i Norge.

Fra Mandal gik turen vestover i små ryk. Først Farsund, hvor vi havde et glædeligt gensyn med Fisseholm, en fugtig og tæt bevokset lille holm. Så videre til Flekkefjord og den gode kinesiske restaurant, der serverer kinøjsermad fra Sez Chuen provinsen – dejligt krydret. Derfra videre i ét stræk til Utsira, hvor vi ankom i nattens mulm og mørke gennem den snævre indsejling med brusende skær omkring Smilla.

Leirvik havn i solnedgangslys

Leirvik havn i solnedgangslys

På vej dertil var vi ved at påsejle en vindmølle, som nogen helt umotiveret har stillet midt i havet på 200 meter vand. Hvor smart var det lige? Og så midt i Smillas sejlrute. VI undveg men var dernæst ved at punktere en slags kontrolboks, der flød i vandet 200 meter fra vindmøllen.

Fra Utsira gik turen videre til Leirvik, hvor vi ligger en dag over, sover, spiser, gør rent, lægger planer, og glæder os over at vi kun er 40 sømil fra Bergen.

Denne gang lykkes det! I løbet af de næste 3 dage anduver vi Bergen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.