Påske på Limfjorden

Vi sejlede Mors rundt i vores lille sejlbåd og nød sol og vind. Det var også ret koldt, og oliefyret var tændt om natten. Men dejligt var det at se Mors fra alle sider. Thisted Bredning var barsk som altid, og vi skuttede os i læ i cockpittet.

To nætter overnattede vi for anker ude i det åbne. Den ene nat i læ bag Fuglholm. Der er det bedste blå ler at sætte ankeret ned i, og det kræver noget lirken at få det op igen. Så er det altid spændende at se, om der skulle være et sværd fra vikingetiden med ankeret op, eller en guldring klinet ind i leret. Det er et historisk yderst interessant område. Den sidste nat overnattede vi i Harre Vig, der altid er smuk og beskyttet for vind fra alle retninger.

To andre nætter fik vi en “boldværkssøvn”. Thisted Lystbådehavn var den ene. Vi har ikke overnattet i Thisted siden vi flyttede fra byen i 1994, men vi har nydt den lille hyggelige provinsby mange gange på frokostbesøg på havnecaféerne. Næste boldværkssøvn fik vi på Fur, hvor vi fik en rolig plads længst inde i den fine og stadig nye lystbådehavn. Der var mange andre, der som os nød forårssolen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.