Farvel til Facebook

Facebook er på det seneste blevet afsløret i aktiviteter, der direkte  har sigte på at undergrave demokratiet i mange lande. Deres redskab til at gennemføre undergravningen af demokratiet er den viden, de har om deres medlemmer.

Det er ikke foreneligt med min opfattelse af at leve op til det ansvar de har, som foretrukken reklamekanal og mødested for almindelige mennesker. Jeg har derfor slettet min Facebook-konto.

Sammen med Cambridge Analytica har Facebook hjulpet med til at udpege og påvirke svingdørsvælgerne, altså dem der med en forholdsvis lille indsats kan overtales til at stemme, ikke at stemme, at stemme på noget bestemt eller løbe rask af sted med konspirationsteorier.

Facebook burde kende deres ansvar og ikke lade deres data om os blive en trussel mod demokratiet. Det har de ikke levet op til i flere situationer. Facebook var medvirkende til udfaldet af:

  • Afstemningen om Brexit i England
  • Det seneste præsidentvalg i USA

Derudover det seneste valg i Trinidad og givetvis mange andre steder, hvor Facebook solgte deres data med et tydeligt udemokratisk formål.

Det har fået mig til at melde mig ud af Facebook-fællesskabet, da jeg ikke ønsker at være en del af de data, som kan have så ødelæggende konsekvenser for skrøbelige demokratier som det amerikanske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.