På cykel tværs over Kyrkjøy

Kaninen spiser gulerod

Kanin får betaling for at stå vagt

Vi har forladt Finnøy hvor slægten Finn har været stor siden vikingetiden. Steinnesvåg var fin for en overnatning, men så meget var der heller ikke at se eller opleve. Godt nok er der tomatfestival, men det er mest for børn og ovre på den anden side af øen.

Vi sejlede til Eriksholmen, der er den mindste af de syv Sjernøyer. Vi fandt cyklerne frem trods regnbygerne og cyklede 7 km på tværs af Kyrkjøy, Tjul og Talgje. På Jokeren i Helgøysundet fik vi en Tau – en fin lys øl der passer godt til regnen og den grå himmel. Og man får gode cykle-ben af en Tau.

Der var et væld af velsmagende brombær langs vejen. Man kan jo føle sig fristet til at stå af og trække cyklen, også selv om det næsten går nedad.

Øerne har meget kalk i jorden, hvilket gør at der er utroligt mange forskellige planter og træer. Og man må sige at de præsenterer sig smukt i nyvasket stand med lysegrå himmel som baggrund. Sjernøyerne kan varmt anbefales.

Smilla havde en kanin som vagt, mens vi var væk. En lille han var blevet bestukket med gulerødder inden vi tog af sted, og nu er han fast sikkerhedsvagt ude på broen foran Smilla.

Og så har vi fået bestilt rejer ved den lokale Joker. Jeg glæder mig til frokost!

Regnvåd vej på Tjul

Regnvåd vej på Tjul

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.